Nu så!

Nu är alla papprena klara så imorn ska vi skicka in bygglovsansökningarna till kommunen!
Jag bara hoppas att det inte tar alltför lång tid att få det godkänt bara! Man får nog ligga på dom ganska mycket om det ska gå undan tror jag.

Så nu är det bara att börja röja ordentligt på tomten, så nästa helg ska vi elda allt ris för det måste ju bort innan dom kommer och schaktar av tomten. Å vad jag längtar!

Ha det gott sålänge


Det börjar närma sig bygglovsinlämning

Skillnaden är att vi ska ha en köksö istället för matbord

Så här kommer det att se ut, skillnaden är att vi kommer ha en köksö istället för matplatsen.

Lite ved va? det är typ 1/5 av allt=)

Planlösning!

Äntligen har vi fått vår planlösning, det ser helt ut som vi vill ha den och det var skönt för annars gade vi varit tvugna att skicka upp det till Fiskarheden igen och det ville vi inte riktig.
På lördag får vi nog situationsplanen vad det lät så nu kan vi snart skicka in alla papper, jippie!!!
Sen får vi bara hoppas på att kommunen är lite snabba.....!

Ha det gott

Sorry, dålig uppdatering.

Det har varit lite dålig uppdatering här, ber om ursäkt för det!

Vår ritning från Fiskarhedenvillan är på väg nu, köksarkitekterna blev klara imorse och skickade iväg den direkt så vi bör få den inim ett par dagar.
Även situationsplanen är på sista puttsningen så snart är det bara att skicka in till kommunen!

Vi var och bar upp lite kubb på tomten idag, fy fan va tungt det är och inte tala om varmt! Till och med Iza var med och hjälpte till (vår hund). Men nu är det inte så mycket kvar så vi hoppas på att det blir klart den här veckan, sen är det bara till att elda lite ris!

Ska ta lite kort på kubbhögen så ni får se hur mycket det är!

Ha det gott


 

Det går framåt, men segt!

Nu var det ett tag sen vi uppdaterade här men det beror på att det inte har hänt så mycket förrän nu.

Idag så pratade vi med kommunen om storleken på huset, eftersom vi vill bygga 10kvm större än vad detaljplanen säger. Men det är ju bara att lämna in bygglov på det så skulle dom se över det.

Vi pratade även med husleverantören som är Fiskarhedenvillan i Borlänge. Vi väntar på att få vår planritning som nu ligger hos köksarkitekten eftersom vi ska rita om köket lite, men det var på gång så vi får hoppas på att det är klart snart! Vi kommer få åka upp till Borlänge lite längre fram för att välja köksluckor och handtag, dörrar mm
DET längtar jag till!

Den sista personen vi pratade med var han som är vår kvalitetsansvarig. Han håller på att rita på våran grund och ska nu i dagarna göra en situationsplan som även den ska med bygglovsansökan in till kommunen.
Det är mycket att tänka på.

Det känns som är lite mittemellan nu. Jag kommer inte vara lugn förrän bygglovet är inskickat och godkännt för då känns det verkligen som att ett hus är på gång ialla fall. Nu är det bara en tomt med buskar och skit på, men om ett år så...

Ha det bra så länge


Trädfällning!












Jag tror det blev 6st stora tallar och några små björkar och en ek som blev fällda!
Det blev många kubb, så nu är det bara att börja bära!
Men det blir ju fint när allt är klart!






RSS 2.0