Lite segt

Det har varit lite segt på byggfronten just nu. Det enda som hänt hittills är att vi var tvugna att rita om situationsplanen för att vi ville vrida garaget, men nu är det också klart och nu är det bara att vänta på bygglovet innan vi kan börja ordentligt.
Det är väldigt tråkigt att vänta kan jag säga, jag vill bara få alla papper klara nu så vi kan börja bygga vårt drömhus!

Under veckan nu har vi diskuterat lite kring inredning och så, jag vet att det är tidigt, men vi vill vara överens när vi sedan står där och ska börja inne.
Badrummen är vi helt överens om, förrutom en sak! Jag vill ha badkar i ett av badrummen men peter vill inte ha badkar alls, så vi får se, jag ska försöka övertala honom, vi har ju ändå två badrum!

Vi vet på ett ungefär vilka golv vi vill ha och det kommer bli lika i hela huset, förutom där det ska vara klinkers.

Sen är väldigt svårt att bestämma färger på väggarna och vilka tapeter vi ska ha. Det vet vi nog inte föränn vi ser väggarna och rummen, hur ljuset ligger osv...


Vi har även diskuterat lite med han som ska schakta tomten och det bästa blir ju att följa naturen så mycket som möjligt och det innebär att det blir lite nivåskillnader på tomten och det tror jag kommer bli jättefint, det kommer att passa in så  bra! Så det är vi nöjda med.

Det var lite uppdatering av nuläget iaf

Ha det bra

Händer inte mycket just nu!

Nu har det gått en vecka sen vi lämnade in bygglovet och än har det inte hänt så mycket på den fronten.

Peter eldade på tomten i helgen så nu är det bara att börja schakta, men han som ska göra det måste ju ha tid också så det är bara att rätta sig efter honom!

Jag lovar att det kommer lite bilder när det hänt lite mer på tomten!

Ha det bra

Inlämnat!

I tisdags lämnade vi in vårt bygglov och i går var vi ner till byggnadsnämnden och kollade så att alla papprena hade kommit med. På något konstigt vis hade vi glömt lämna med situtionsplanen, så den ska in också, klantigt av oss och glömma den.
Men annars lät det som att det såg bra ut och att dom inte hade några invändningar på att vi vill bygga 10kvm extra vilket är riktigt skönt för dom kvm gör mycket för husets utseende.

Så på söndag är det dags att elda ris på tomten och sen är det bara att börja med grovplaneringen av själva tomten.
Bilder kommer inom kort

Ha det bra

RSS 2.0